ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Χαιρετίζουμε την μεγάλη κινητοποίηση στη κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας που πραγματοποιήθηκε 15/11 από αγρότες της περιοχής μας, στο πλαίσιο των συντονισμένων κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε στη πανελλαδική σύσκεψη μηλοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά της Λάρισας.

Μετά το μαζικό κάλεσμα του Συλλόγου μας, παρατάχθηκαν συμβολικά τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα στην πλατεία της Πτολεμαΐδας ώστε να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, καθώς οι τιμές των προϊόντων που βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις κάτω του κόστους παραγωγής μας φέρνουν για ακόμη μία χρονιά μπροστά στον κίνδυνο του ξεκληρίσματος από τη γη μας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατ. Εορδαίας και Ν. Λεκάνης Βεγορίτιδας, Αναστάσιος Αϊβαζίδης και  Αθανάσιος Διαμαντίδης όπου ανέδειξαν τα αιτήματα των αγροτών αλλά και την απραξία όλων των υπευθύνων. Επίσης αναφέρθηκαν ότι «τα προηγούμενα χρόνια στέλναμε στις Βορειοανατολικές χώρες φρούτα ενώ τώρα στέλνουμε όπλα». Στη συνέχεια κατατέθηκαν ψηφίσματα και στον Δήμο Εορδαίας αλλά και στην Αντιπεριφέρεια.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν τον αγώνα των αγροτών ο πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ Σταύρος Μωυσιάδης, ο Τάκης Ιωαννίδης εκ μέρους των συνταξιουχικών σωματείων και ο Νίκος Βουνοτρυπίδης από την κίνησης «Εορδαία SOS».

Τονίσαμε από το βήμα της συγκέντρωσης ότι όλοι οι αγρότες της περιοχής που βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τα ψίχουλα που τους τάζει η κυβέρνηση και να μετατραπούν σε κολίγους του 21ου αιώνα. Ξεκαθαρίσαμε πως συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας το επόμενο διάστημα.

Διεκδικούμε:

– Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε όλα τα προϊόντα.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, με ευθύνη της κυβέρνησης.

– Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, καθώς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

– Να πληρωθούν άμεσα και οι μηλοπαραγωγοί της ΠΕ Φλώρινας για τον παγετό της Άνοιξης 2021 (προανθικό) .

– Σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας με αγροτικά θέματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*