Ανακοίνωση Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση: Τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη αναδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή ακολουθά τον κανόνα «πάμε κι όπου βγει» στα σχολικά κτίρια

Μόλις δυο εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σχολεία μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, με δεκάδες κενά σε ειδικότητες και την παράλληλη στήριξη, προβλήματα στα σχολικά κτίρια καθώς και μεγάλες υλικοτεχνικές ελλείψεις.

Εδώ και χρόνια η συντήρηση των σχολικών κτιρίων έχει περάσει στις αρμοδιότητες του Δήμου, την ίδια ώρα που η κρατική χρηματοδότηση συνεχώς μειώνεται. Τα αποτελέσματα αυτής της χρόνιας υποχρηματοδότησης και απόλυτης εγκατάλειψης τόσο από το Δήμο, όσο και από την Περιφέρεια και το εκάστοτε Υπουργείο, φαίνονται πλέον με «γυμνό» μάτι.   Καθημερινά αποδεικνύεται ότι για τον Δήμο Κοζάνης δεν αποτελεί προτεραιότητα η προστασία και συντήρηση της σχολικής στέγης.

Μετά την έντονη διαμαρτυρία των γονέων για την υποστελέχωση του 15ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης έρχεται να προστεθεί και το δεύτερο, σε σειρά, γεγονός. Συγκεκριμένα την Δευτερά 26 Σεπτέμβρη με την πρώτη βροχόπτωση πλημμύρισε το 2ο νηπιαγωγείο Κοζάνης με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό. Είναι ένα ακόμα τραγικό παράδειγμα για το πως η σχολική στέγη έχει αφεθεί στο «πάμε κι όπου βγει».

Διεκδικούμε την άμεση αντιμετώπιση του θέματος καθώς να γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μην αντιμετωπίσουμε το ίδιο θέμα το επόμενο διάστημα.

Οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα.  Μπορούμε να βάλουμε άλλες προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, που θα έχουν ως αφετηρία τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών, των λαϊκών οικογενειών που κατοικούν στο Δήμο μας. Εγγύηση ότι θα βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο μπορεί να είναι η ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 8 Οκτώβρη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*