Βγαίνουμε από το 14o Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δυνατότεροι!

Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε το 14ο ανοιχτό Συνέδριο του κόμματός μας, το οποίο πλησιάζει σχεδόν μισό αιώνα ζωής και προσφοράς στον τόπο.
Συζητήσαμε για την πρόοδο, μια έννοια συνυφασμένη με την ιστορία και τα πεπραγμένα αυτής της παράταξης. Και πρόοδος, για εμάς, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Σημαίνει να κάνουμε βήματα μπροστά και κυρίως, να κάνει η Ελλάδα βήματα μπροστά.
Αυτό ήταν και αυτό παραμένει το διαχρονικό ζητούμενο για αυτή την παράταξη και το έχει αποδείξει με πράξεις, σε όλη την ιστορική της διαδρομή.
Αυτό έκανε, αυτό κάνει και αυτό θα κάνει. Βήματα προόδου, βήματα μπροστά για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γι’ αυτό, εξάλλου, εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, η ΝΔ παραμένει ΝΕΑ και δημιουργεί μια ΝΕΑ Ελλάδα σε μια ΝΕΑ Ευρώπη.

Με σύνθημα “Δίπλα στον πολίτη“’ και με συμμετοχή 2.500 συνέδρων και 6.000 παρατηρητών, συζητήσαμε για όσα καθημερινά απασχολούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Επικεντρωθήκαμε στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες και τολμήσαμε να διατυπώσουμε με σαφήνεια το όραμά μας, για την επόμενη δεκαετία.
Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε γύρω από τους άξονες: “Ασφάλεια για όλους”, “Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης”, “Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες και Δίκαιη Ανάπτυξη”, “Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας”, “Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της” και “Πολιτικές για Νέους”, αποδείξαμε ότι είμαστε ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα που αναζητά λύσεις, σε ένα πλαίσιο που ωφελεί τους πολίτες και ενισχύει τη θέση τους.

Είμαστε – όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης – το αληθινά λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό κόμμα. Στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκαν όλες οι ποιοτικές διαφορές και η άβυσσος που μας χωρίζει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όσο οι άλλοι συνεχίζουν το εμπόριο της ελπίδας, που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, εμείς προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις. Όσο οι άλλοι παραμένουν απομονωμένοι, λόγω των ιδεολογικών τους αγκυλώσεων, εμείς διεκδικούμε και κερδίζουμε τη θέση που αξίζει η Ελλάδα στο διεθνές πολιτικό στερέωμα. Όταν οι άλλοι λαϊκίζουν και εξαπατούν, εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Όταν οι άλλοι αναλώνονται σε εσωκομματικούς διαξιφισμούς, εμείς προχωράμε ενωμένοι και δυνατότεροι από ποτέ, διαμορφώνοντας το μέλλον της χώρας.

 

Η κληρονομιά της Νέας Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε άλλωστε, «για μια υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη». Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου μας, αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή η αναγνώριση αυτής της συνεισφοράς μας από Ευρωπαίους ηγέτες και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Ελλάδα είναι πλέον πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην Ευρώπη, με τις προτάσεις και τις ιδέες της ελληνικής κυβέρνησης να υιοθετούνται από τους εταίρους μας.
Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται τους νέους, ικανούς και με όραμα ανθρώπους. Πράγμα που αποδείχθηκε και στο συνέδριό μας με την επανεκλογή του Παύλου Μαρινάκη στην θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Του αξίζουν συγχαρητήρια! 
Βγαίνουμε από το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δυνατότεροι.
Και δυνατή ΝΔ σημαίνει δυνατή Ελλάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*