Γ. Κασαπίδης: «Το πρώτο βήμα έγινε. Οι θησαυροί της Δυτικής Μακεδονίας εντυπωσίασαν και κέρδισαν τις εντυπώσεις με τη γεύση και την ποιοτική ανωτερότητα τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις τροφίμων στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων «Summer Fancy Food Show» στη Νέα Υόρκη»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τόλμησε να «πετάξει» και να δώσει δυναμικό «παρών» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού με τη συμμετοχή της στη Διεθνή έκθεση Τροφίμων Summer Fancy Food Show, η οποία άνοιξε τις πύλες της το πρωί της Κυριακής, 25ης Ιουνίου 2023 στον εκθεσιακό χώρο «Javits Center» στο Μανχάταν και ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουνίου 2023.

«Η έκθεση για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στη Νέα Υόρκη, δημιούργησε τις προϋποθέσεις, ώστε τα ποιοτικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας να έχουν  όσο το δυνατόν καλύτερη διείσδυση  στις διεθνείς αγορές. Ο αγροδιατροφικός είναι ένας πολύ υποσχόμενος τομέας με εξωστρεφή χαρακτηριστικά δυναμικής επέκτασης και επιπλέον βρίσκεται στην αιχμή του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Περιφερειακή Αρχή». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή έκθεση Τροφίμων.

Η «Summer Fancy Food Show», θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της  Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων συμμετείχε με επιχειρηματική αποστολή στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη  Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό. Συγχρηματοδότησε και οργάνωσε την αποστολή με οδηγό το πρόγραμμα εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και αρωγό την ΑΝΚΟ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2023, μπαίνει σε εφαρμογή και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, προώθησης αγροτικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας στις αγορές της Αμερικής και του Καναδά, που μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες κατάφερε για πρώτη φορά να πετύχει την έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή αρχή χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμύρια ευρώ, για την επόμενη τριετία, προς όφελος των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, είναι να επενδύσει στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία για να δοθεί η ευκαιρία στους επιχειρηματίες  να ανοίξουν δουλειές στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*