Δήλωση της Πέτης Πέρκα: Τελικά θα γίνουν αυξήσεις στην ΕΥΑΘ κ. Σκυλακάκη…

Ότι επίκεινται αυξήσεις στα τιμολόγια νερού της ΕΥΑΘ επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του Διευθύνοντος  Συμβούλου της ΕΥΑΘ, Άνθιμου Αμανατίδη, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Προτείνει συγκεκριμένα κλιμακωτή αύξηση στα τιμολόγια, ανάλογα με την κατανάλωση, η οποία θα κινείται τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού.

Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν δυστυχώς την ανησυχία μας ότι έχουν προαναγγελθεί αυξήσεις στα τιμολόγια νερού την οποία και εκφράσαμε ως Νέα Αριστερά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, υπ’ αριθ. 897, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στις 02.04.2024, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, επέλεξε να «θολώσει τα νερά» και να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στο άμεσο μέλλον. Απέφυγε φυσικά να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις όπως του ζητήσαμε.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κοστολόγηση του νερού, η οποία και θα εκδοθεί, όπως μάς είπε ο κος Σκυλακάκης, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα επιβεβαιώσει εάν θα γίνουν τελικώς αυξήσεις και ποιο θα είναι το ύψος τους.

Η επιστροφή της ΕΥΑΘ σε κερδοφορία, η οποία διαπιστώθηκε κατά την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, καθώς και η μείωση του ενεργειακού της κόστους, και λόγω της μείωσης των τιμών ρεύματος και λόγω της σύμβασης που υπέγραψε στις 7 Μαρτίου η ΕΥΑΘ για να προμηθεύεται καθαρή ενέργεια, καταδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται καμία αύξηση στα τιμολόγια νερού για τους καταναλωτές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*