Δήλωση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του δασκάλου της θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη

Μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του σπουδαίου Εβρίτη δασκάλου της θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον μεγάλο δάσκαλο της θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην προβολή, διάσωση, διάδοση και καταγραφή του μουσικού πλούτου της Θράκης.

Επί 75 χρόνια διακόνησε το θρακιώτικο τραγούδι με την αριστοτεχνική φωνή του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κληροδοτηθούν μελωδίες και στίχοι από γενιά σε γενιά. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος: Το δημοτικό τραγούδι είναι συνυφασμένο με τη θρησκεία μας, με την ιστορία μας.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά του».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*