Δήμος Γρεβενών: Κυβερνητικές δεσμεύσεις για παλιό Νοσοκομείο, οδικό δίκτυο και βραχοπτώσεις Σπηλαίου εξασφάλισε η επίσκεψη Δασταμάνη στην Αθήνα

Σημαντικές υπουργικές δεσμεύσεις υπέρ των Γρεβενών, έφεραν οι αυθημερόν επαφές με κυβερνητικά στελέχη που είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χρήστο Τριγώνη, παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση.

Ειδικότερα, η ορθή αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, η συνεχής συντήρηση του ορεινού οδικού δικτύου αλλά και η δυνατότητα οριστικής επίλυσης των προβλημάτων από τις βραχοπτώσεις που σημειώνονται στον οικισμό Σπηλαίου, τέθηκαν επί τάπητος στις συναντήσεις της 12ης Ιουλίου 2022, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Υφυπουργό Μεταφορών & Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Σύμφωνα με τον κ.Δασταμάνη, ο κ.Πλεύρης είδε πολύ θετικά την τεκμηριωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την μετατροπή του πρώην νοσοκομείου σε νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες, οι οποίες – μέσω του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, στηρίζοντας εμπράκτως τις δομές παιδείας της πόλης.

Από την πλευρά του, ο κ.Καραγιάννης δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση του έργου συντήρησης του δημοτικού οδικού άξονα Πανόραμα-Λάβδα-Περιβολάκι με 700.000 ευρώ, όπως και την καθοριστική συνδρομή του ίδιου του Υπουργείου, σε συνεργασία με την εταιρεία «Εγνατία Οδός A.E.», για τη δυνατότητα άρσης της επικινδυνότητας των βραχοπτώσεων στην κοινότητα Σπηλαίου.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θετικές αυτές εξελίξεις, ευχαριστεί θερμά τον κ.Πάτση για την άψογη και στενή συνεργασία στην από κοινού αντιμετώπιση και επίλυση των τοπικών μας ζητημάτων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*