Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς: «Ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας Δήμος που προσπαθεί και οι προσπάθειες αποδίδουν» – Αυτό τόνισε η αρμόδια Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μαριάνθη Δημοπούλου

Τις καθημερινές και συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Κοζάνης για τη διαχείριση, οριοθέτηση και αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αναγνώρισε η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στον τόπο μας.

Ειδικότερα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις πολύ καλές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο καταφύγιο του Δήμου μας  επισημαίνοντας παράλληλα το φαινόμενο εγκατάλειψης ποιμενικών σκύλων, το οποίο – δυστυχώς – παρατηρείται έντονα στην περιοχή μας. Επίσης, χαιρέτισε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει ορίσει σε θέσεις ευθύνης, ανθρώπους με πείρα και γνώση, προερχόμενοι από το σώμα των εθελοντών.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, αναφέρει τα εξής:

«Η νέα Δημοτική Αρχή κάνει σημαντική προσπάθεια αντιλαμβανόμενη την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης και μάλιστα σε μια περιοχή που τα αδέσποτα είναι κυρίως ποιμενικοί σκύλοι. Το καταφύγιο του Δήμου έχει ζώα που δεν πεινούν, είναι πάντα καθαρά και λαμβάνουν κάθε κτηνιατρική περίθαλψη και φροντίδα», ειπε η κα Δημοπούλου και τόνισε: «Ο Δήμαρχος Κοζάνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κατανοούν απόλυτα ότι σε αυτό το τόσο δύσκολο ζήτημα για ένα Δήμο η συνεργασία με εκπροσώπους του εθελοντικού κινήματος είναι ζωτικής σημασίας. Ο ορισμός ως εντεταλμένης συμβούλου εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου αποδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας και με χαρά μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας Δήμος που προσπαθεί και οι προσπάθειες αποδίδουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι εφόσον υπάρχουν Δήμοι που μπορούν, μπορούν όλοι οι δήμοι. Είναι ζήτημα βούλησης».

Επισημαίνεται ότι την Μαριάνθη Δημοπούλου, συνάντησε από κοντά ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Ευκολίδης μαζί με την Ειδική Συνεργάτη του Δήμου Κοζάνης, Υπεύθυνη για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς Κέλλυ Στεφανίδου.

Αναλυτικά της παρουσίασαν το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο περισυλλογή, στειρώσεις και υιοθεσίες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερες προσπάθειες για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ποιμενικών, που είναι και το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή τη στιγμή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*