Δράσεις του Δήμου Αμυνταίου για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Πρώτος εορτασμός της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας και οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Αμυνταίου την υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Ιωάννη Λιάση, επισκέφτηκαν το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Αμυνταίου, όπου συναντήθηκαν με τους μαθητές των τριών τάξεων του ΕΠΑΛ Αμυνταίου και ενημερώθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης, την ιατρική φροντίδα και τις δυνατότητες επανένταξης των αδέσποτων ζώων, είτε στο φυσικό τους περιβάλλον είτε σε οικογένειες που θα θελήσουν να τα υιοθετήσουν.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, ακολούθως, μετέβη στο 1o Νηπιαγωγείο και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμυνταίου, όπου σε μια προσπάθεια καλλιέργειας του αισθήματος φιλοζωίας των μικρών μαθητών, χάρισε μικρά ενυδρεία με χρυσόψαρα. Στη συνέχεια, άκουσε με προσοχή την ευρεία γκάμα αιτημάτων τους, που περιελάμβαναν από αιτήσεις αλλαγής της τροφής των χρυσόψαρων μέχρι τη συμμετοχή του σε παιδικά τραγούδια, δια μικροφώνου.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και γονείς για την κατάσταση στο χώρο της παιδείας, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου.

Οι επισκέψεις σε σχολεία συνεχίστηκαν, με προορισμούς το 2ο και το 4ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου, όπου η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Φωτεινή Τσιναρίδου και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, Βαγγέλης Νάστος, χάρισαν ενυδρεία με χρυσόψαρα, ενώ παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Φυτικής, Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας, κ. Γιάννης Πέγιου, με την υπεύθυνη του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Αμυνταίου, κ. Αλεξάνδρα Κατσιώρα, επισκέφθηκαν το 4ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου και το Γυμνάσιο Φιλώτα, όπου και τους συνόδευσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα κ. Ιωάννης Σιαπανίδης, παρέα με τον «φίλο», έναν τετράποδο φιλοξενούμενο του Καταφυγίου, που έκλεψε την παράσταση και απόλαυσε τις επισκέψεις, χαμένος στις αγκαλιές των παιδιών.

 

Ευχή όλων μας είναι να ζήσουμε σε έναν κόσμο στον οποίο θα αγαπάμε τα ζώα όπως εκείνα εμάς!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*