ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον κλάδο της κτηνοτροφίας της Περιφέρειας.  Το σεμινάριο αφορά  κτηνοτρόφους αλλά και όσους επιθυμούν να ασχοληθούν μελλοντικά με τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Δεσκάτης Γρεβενών, την Πέμπτη 26 Αυγούστου  2021 και ώρες 11.00 με 14.00.

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Θα  τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του  Covid-19

 

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  1. Ενημέρωση σχετικά με το έργο COMPLETE (11:00-11:15)

To έργο COMPLETE υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Αλβανία και στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που μπορούν να ενσωματωθούν στα συστήματα διαχείρισης των εκτροφών μηρυκαστικών, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της παραγωγικότητας των ζώων, τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος.

 

Δρ Σμαράγδα Σωτηράκη, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

 

  1. Διαλέξεις (11:15- 14.00)

 

Μαστίτιδα και προβλήματα που προκαλεί

Δρ Αντώνιος Ζδράγκας, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Φτιάχνοντας βιώσιμες κτηνοτροφικές μονάδες στην Δυτική Μακεδονία        

Δρ Κώστας Ηλιόπουλος, Διευθυντής Ερευνών, Δρ Ειρήνη Θεοδωρακοπούλου Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Τσιμπούρια και πιροπλάσμωση

Δρ Αναστάσιος Σαράτσης Εντεταλμένος Ερευνητής Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Συζήτηση – Ερωτήσεις

 

Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα

 

 

Το έργο Competitive livestock entrepreneurship and health protection for sustainable rural economic development (COMPLETE) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Interreg IPA Cross-Border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*