Εκπρόσωποι του ελληνισμού της Ουκρανίας στο Κοινοβούλιο

ην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο και την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μαριούπολης, Νάντια Τσαπνή, υποδέχτηκε σε συνάντηση στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτής, κ. Σάββας Αναστασιάδης.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συζητήθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει λόγω του πολέμου ο ελληνισμός στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στη μαρτυρική περιοχή της Μαριούπολης, με τα 25 ελληνικά χωριά.

Οι δύο εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία παρακολούθησαν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακολούθως συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, με τον οποίο συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα θέματα των Ελλήνων της Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*