Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης και της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Στην καρδιά της παραγόμενης ενέργειας, εκεί που οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες παλεύουν και μοχθούν για να διασφαλίσουν την ηλεκτροπαραγωγή για όλη τη χώρα, βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας, Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης Στέργιος Κιάνας και η Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ευφροσύνη Ντιό.

Συνομίλησαν με εργαζομένους καθώς και με τον Διευθυντή κλάδου εκμετάλλευσης ΔΕΛΜ κ. Ευάγγελο Νάνο, τον Τομεάρχη Λειτουργίας κ. Εμμανουήλ Σακαλή, τον υποτομεάρχη Ηλεκτρολογικής συντήρησης κ. Φίλιππο Τρυψάνη, τον υποτομεάρχη Βελτιώσεων και Αποτελεσμάτων κ. Δημήτριο Διάφα και τον εκπρόσωπο του Σωματείου «Σπάρτακος» κ. Κωνσταντίνο Πουτογλίδη.

Οι Αντιπεριφερειάρχες και η Πρόεδρος ενημερώθηκαν για την ενεργοποίηση άλλων τεσσάρων μονάδων λόγω του εκτεταμένου και έντονου καύσωνα με την παραγωγή επιπλέον 1 GW να ενισχύει το σύστημα. Οι μονάδες 1, 2, 3 και 4 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ήταν ετοιμοπόλεμες για τη στήριξη του συστήματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Από την συζήτηση αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η ανάγκη παραμονής σε εφεδρεία των λιγνιτικών μονάδων για τη σταθεροποίηση του συστήματος σε ακραίες συνθήκες. Η ανάγκη αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι επιβεβλημένη, με το υδρογόνο να αποτελεί μια σημαντική διέξοδο και λύση. Έως τότε το σύστημα χάρη και στις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων αντέχει. Οι έπαινοι και οι ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*