ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΕΕ/ΤΔΜ ΠΡΟΣ ΥΠΕΝ

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Με τα συνημμένα 1, 2 και 3 σχετικά και κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Εορδαίας, δύο οικισμοί του Δήμου Σερβίων (Τριγωνικό και Τρανόβαλτο) και η ΔΕ Αγίων Αναργύρων της Καστοριάς, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν από τις 22/08/2022 στις περιοχές αυτές. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες , ήτοι έως και 21 Φεβρουαρίου 2023 για τους δύο οικισμούς του Δήμου Σερβίων και έως και 22 Φεβρουαρίου 2023 για το Δήμο Εορδαίας και τη ΔΕ Αγίων Αναργύρων Καστοριάς.

Με το συνημμένο 4 σχετικό και κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται για την Δημοτική Ενότητα Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασία, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών των κατολισθητικών φαινομένων, που προέκυψαν από συνεχείς βροχοπτώσεις. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει για έξι (6) μήνες, ήτοι έως 08 Φεβρουαρίου 2023.

Με το συνημμένο 5 σχετικό και κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Κοινότητα Βελβεντού του Δήμου Βελβεντού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 04 και 5/09/2022 στις περιοχές αυτές. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες , ήτοι έως και 06 Μαρτίου 2023.

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε με απόφασή σας να προσαρμοστεί το σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων του ΤΕΕ στις διατάξεις του άρθρου 90 του ν. 4915/2022 ώστε να δίνεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε ακίνητα που ανήκουν στις περιοχές αυτές, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν.

 

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*