ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΕΕ/ΤΔΜ ΣΤΟ ΥΠΕΝ

Θέμα : Παράταση στις προθεσμίες του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή και μετά από πληθώρα αιτημάτων συναδέλφων Μηχανικών, αφουγκραζόμενοι τα παράπονα από τις ασφυκτικές προθεσμίες ως προς τις ολοκληρώσεις των έργων του Προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», αιτούμαστε παράταση της ημερομηνίας ολοκλήρωσης του Προγράμματος, καθώς:

  1. Οι καιρικές συνθήκες στην Δυτική Μακεδονία και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών. Πρακτικά, οι κατασκευαστές της περιοχής χάνουν τους τρεις μήνες από την 4μηνη παράταση που δόθηκε τον Οκτώβριο.
  2. Δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η εφοδιαστική αλυσίδα των υλικών των φωτοβολταϊκών, συναθροίζοντας το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ καθυστερεί να απαντήσει στα αιτήματα για σύνδεση.
  3. Η συνεχής αύξηση των τιμών των υλικών που απαιτούνται στο πλαίσιο των έργων, σε συνδυασμό με τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού πληθωρισμού που πλήττει τη χώρα μας, κάνουν ακόμη πιο δύσκολη (έως αδύνατη) την αποπεράτωση των εργασιών εντός της προθεσμίας που ισχύει σήμερα.

Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*