Επτά χρόνια Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

Σαν σήμερα,  πριν 7 χρόνια 5.4.2015, έκανε την πρώτη της εμφάνιση η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Με συμμετοχή μαθητών του ωδείου, αλλά και ενηλίκων που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι, ξεκίνησαν οι πρόβες της Μικτής Χορωδίας, με μαέστρο τον Δημήτρη Κτιστάκη, επίκουρο καθηγητή σήμερα του τμήματος μουσικών σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στην διάρκεια των επτά χρόνων οι χορωδοί παρουσίασαν δεκάδες συναυλίες, συνοδεία της ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, εμφανίστηκαν σε άλλες πόλεις και συνεργάστηκαν με κορυφαίους σολίστ και άλλες χορωδίες, αποσπώντας πάντα θερμές κριτικές.

Επόμενος σταθμός της Μικτής Χορωδίας με μαέστρο τον Χρήστο Κτιστάκη,  είναι το Ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί». Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης προετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεγαλειώδες αφιέρωμα στον μεγάλο  Μουσικοσυνθέτη, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 25 Ιουνίου με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών στους ρόλους του έργου, τον τραγουδιστή Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον βαρύτονο Κωστή Μαυρογένη καθώς και πολυπληθή ορχήστρα και χορωδία πλαισιωμένη και από τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*