Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης και Συνάντηση των Γενικών Γραμματέων

Στο Δουβλίνο θα μεταβεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Βουλής προκειμένου να συμμετάσχει στην  Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη Διάσκεψη θα μετάσχουν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Κοινοβουλίων από τα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και πολλές χώρες εταίροι, παρατηρητές, καθώς και επικεφαλής διακοινοβουλευτικών συνελεύσεων.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρία θέματα:

· Οι συνέπειες του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

· Οι προκλήσεις για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία σε ασταθείς καιρούς

· Ισότητα και διαφορετικότητα στη δημόσια εκπροσώπηση – συμμετοχή νέων, γυναικών και εθνικών και κοινωνικών ομάδων ως μελών Κοινοβουλίου.

Επίσης στις 28 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα: -Ρητορική μίσους και απειλές βίας κατά εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, θα συμμετάσχει στις 29 Σεπτεμβρίου στη Συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των συμμετεχόντων Κοινοβουλίων και Συνελεύσεων, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Πρότυπα στο Δημόσιο Βίο, Πλαίσιο Ακεραιότητας στα Κοινοβούλια

-Έκθεση πεπραγμένων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινοβουλευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ECPRD) 2022-2023

-Προτεραιότητες και προγραμματισμός εργασιών του  ECPRD για το διάστημα 2024-2025.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*