ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Κ.ΑΝΘΙΜΟΥ ΜΠΙΤΑΚΗ

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Άνθιμος Μπιτάκης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη δωρεά της αναμνηστικής φωτογραφίας που απεικονίζει το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, κατά την περίοδο 1912-1920. Παραδόθηκε από τους απόγονους του πρώην Δημάρχου, Χρήστο Χατζηιωάννου, στον ιστορικό ερευνητή Ηλία Χασιώτη, για να αναρτηθεί στο γραφείο του Δημάρχου Αμυνταίου κ.Άνθιμου Μπιτάκη.Η προσφορά αυτή είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο που εμπλουτίζει το ιστορικό κεκτημένο του τόπου μας και συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Γρηγόριος Νικολαΐδης, που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου κατά την περίοδο 1912-1920, αναδεικνύεται ως μια εξαιρετική προσωπικότητα της τοπικής ιστορίας. Γεννημένος στους Πύργους της επαρχίας Εορδαίας, η ηγεσία του κατά την περίοδο 1912-1920 συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση της πόλης μας. Με την ηγεσία του, το Αμύνταιο ανακάμπτει και εξελίσσεται ξανά σε σημαντικό εμποροοικονομικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, η συνεισφορά του Δημάρχου Νικολαΐδη στον εθνικό διαχωρισμό και η εξουδετέρωση της βουλγαρικής προπαγάνδας αποτελούν ουσιώδες κεφάλαιο της ιστορίας μας.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Ιστορικό Ερευνητή Ηλία Χασιώτη για την ιστορική αναδρομή που προσέφερε, καθώς και για τη σπουδαία του συμβολή στη διατήρηση και προώθηση του πολιτιστικού κληρονομήματος του Δήμου Αμυνταίου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*