Η Γενική Πρόξενος της Αλβανίας και η Γενική Πρόξενος της Ρουμανίας στο ΥΜΑΘ «Τα Βαλκάνια συνεργάζονται, παράγουν, αναπτύσσονται»

Για τομείς συνεργασίας σε πεδία που μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε χώρας και να  τονώσουν τις εμπορικές συναλλαγές στη βάση διμερών σχέσεων, συζήτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποίησε στο Διοικητήριο με τη Γενική Πρόξενο της Αλβανίας Erida Dobrushi και τη Γενική Πρόξενο της Ρουμανίας Carmen IIeana Mihalcescu.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις του Υφυπουργού ήταν η ανάγκη συμπόρευσης των βαλκανικών οικονομιών σε τροχιά διατηρήσιμης και συνεκτικής ανάπτυξης.

«Τα Βαλκάνια συνεργάζονται, παράγουν, αναπτύσσονται και φιλοδοξούν να αποτελέσουν πεδίο ειρηνικής συνύπαρξης, καλής γειτονίας και δημιουργικής σύμπραξης. Οι δυνατότητες διακρατικών και εταιρικών συνεργασιών είναι ανεξάντλητες και οφείλουμε να συνεργαστούμε για την αξιοποίηση τους» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*