ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας_σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου “ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο”, εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προχωρά στη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο».

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ στις 6.30μμ, στην Εναλλακτική σκηνή ΔΗΠΕΘΕ, οδός Τριών Ιεραρχών 2.

Θα γίνει ομιλία – παρουσίαση από τον συγγραφέα του βιβλίου Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση.

Θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από καλλιτέχνες της περιοχής μας.

Το βιβλίο αυτό ανιχνεύει τη διαδρομή και τις ρίζες του λαϊκού τραγουδιού στο βάθος του χρόνου με ένα ξεχωριστό τρόπο από αυτόν που έχουμε συναντήσει σε ανάλογες εργασίες και από αυτή την άποψή έχει την δική του ξεχωριστή συμβολή.

Απαντάει σε καίρια ερωτήματα που στo πέρασμα των χρόνων έχουν απασχολήσει πολλούς από εμάς:

Τελικά το ρεμπέτικο είναι λαϊκό τραγούδι; Είναι τραγούδι των λούμπεν ή των λαϊκών στρωμάτων; Προωθεί τα ναρκωτικά; Πώς παρουσιάζει τη γυναίκα; Το τραγούδησαν αστοί ή εργάτες; Ποια η πορεία του στο πλάι του εργατικού κινήματος;

Το ρεμπέτικο είναι συνυφασμένο με την πορεία και την εξέλιξη που διαγράφει η ζωή των εργατριών και των εργατών, όλων των ανθρώπων του μόχθου στα αστικά κέντρα, στις πόλεις, από την εμφάνιση των πρώτων ακόμη μικρών τμημάτων του προλεταριάτου στα γεωγραφικά σημεία που ζουν Έλληνες.

Η μελέτη του Στέφανου Λουκά απαντάει σε όλα για το τραγούδι που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από το λαό, αλλά και τόσο πολύ έχει κυνηγηθεί από την άρχουσα τάξη.

Σας περιμένουμε εκεί για να ακούσουμε, να συζητήσουμε και να τραγουδήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*