«Μάχη της Ηλεκτρικής» Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται Ο Αγώνας Συνεχίζεται

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, τιμούμε τους  νεκρούς που έδωσαν ηρωική μάχη, προκειμένου να σώσουν το εργοστάσιο της «Ηλεκτρικής».

Μιας σημαντικής ενεργειακής μονάδας της χώρας που τροφοδοτούσε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η σημασία της διάσωσης, εκ των πραγμάτων, ήταν μείζονος σημασίας, αφού σε περίπτωση που πετύχαινε το σχέδιο για ανατίναξη της Ηλεκτρικής, το λεκανοπέδιο θα έμενε χωρίς ενέργεια επί μήνες.

Η θαυμαστή και σπουδαία Μάχη της Ηλεκτρικής αποτελεί αναμφίβολα ένα διαχρονικό και λαμπρό παράδειγμα.

Τα τελευταία χρόνια κληθήκαμε ως εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση του Ελληνικού λαού, να δώσουμε πολλές μάχες, όλες καίριες, όλες ουσιαστικές για την ίδια την ύπαρξη της εταιρίας.

Όμως ειδικά τώρα, υπό τις συνθήκες που θέλουν τη ΔΕΗ από δημόσια να παραδίδεται στα ιδιωτικά συμφέροντα με την ΑΜΚ, καλούμαστε να δώσουμε την σπουδαιότερη ίσως μάχη. Καλούμαστε να σηκώσουμε και το βάρος που μας αναλογεί και αυτό που δεν μας αναλογεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Οι ήρωες του 1944 υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το εργοστάσιο του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, υπερασπίστηκαν το ΔΗΜΟΣΙΟ αγαθό του ηλεκτρισμού.

Σήμερα οι συνθήκες επιτάσσουν, ξανά, ηρωική υπεράσπιση της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Δημόσιας υπόστασής της.

 

 

1944 – 2021

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*