Μαθησιακή Δραστηριότητα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Media Smarts

Την εβδομάδα από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μαθησιακή δραστηριότητα (Learning, Teaching Training Activity – LTTA) στο Κουσάντασι της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Media Smarts” (κωδικός προγράμματος: 2020-1-FR01-KA226-SCH-095287). Το πρόγραμμα «Media Smarts», διάρκειας δυο ετών (από 01/03/2021 έως 28/02/2023), στοχεύει να συμβάλει στο να αποκτήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές θετική στάση πάνω στο θέμα της κοινωνικής και ψηφιακής ένταξης των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο ή/και προέρχονται από μειονεκτούντα περιβάλλοντα.

Κατά τη διάρκεια της μαθησιακής δραστηριότητας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και εργαστήρια με θέμα την ψηφιακή αφήγηση, ψηφιακή φωτογραφία και τα κοινωνικά δίκτυα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στα ζητήματα αυτά. Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη μέρα της δραστηριότητας οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε δραστηριότητες γνωριμίας, κυνήγι θησαυρού, ψηφιακής αφήγησης και δημιουργίας βίντεο και φωτογραφίας με θέμα τη συμπερίληψη και το περιβάλλον. Την επόμενη μέρα, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν επιμορφωτικό κέντρο της περιοχής, παρακολούθησαν εισηγήσεις με θέμα την ψηφιακή φωτογραφία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πήραν μέρος σε εργαστήρια με δραστηριότητες πάνω στα θέματα των εισηγήσεων. Την Τετάρτη 07.09.2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του τόπου και να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο η κατοχή της περιοχής από διαφορετικούς πολιτισμούς διαμόρφωσε την πολιτιστική ταυτότητά της. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τον Οίκο της Παναγίας και το ιστορικό ελληνικό χωριό Κιρκιντζές, που έχει κηρυχθεί εθνική πολιτισμική κληρονομιά. Την επόμενη μέρα, διοργανώθηκαν εργαστήρια γύρω από τους άξονες του προγράμματος με θέμα την τέχνη και τη μουσική. Κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες έλαβαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους και ακολούθησε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς, αλλά λόγω αδυναμίας συμμετοχής μαθητών από τη σχολική μονάδα, στην κινητικότητα συμμετείχαν οι παρακάτω απόφοιτοι: Βασίλειος Βασιλειάδης, Βασιλική Ευαγγελοπούλου, Διονύσιος Κοτζαΐτσης, Περιστέρα Μαμάτσιου και Σωτηρία Μητκάνη. Τους συμμετέχοντες συνόδευσαν η Ευαγγελία Τριανταφύλλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, υπεύθυνη προώθησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, και η Χριστίνα Καραγιάννη, εκπαιδευτικός φιλόλογος στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Ως τη λήξη του προγράμματος, τον Φεβρουάριο 2023, προγραμματίζονται διαδικτυακές εκδηλώσεις «Erasmus Days» και μια τελευταία εταιρική συνάντηση στη χώρα μας τον Δεκέμβριο 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*