Ξεκινούν οι δράσεις για τη διαφορετικοτητα Θεατρικό εργαστήρι στις 28-30 Αυγούστου 2021 στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Λαιμού

H δημοτική βιβλιοθήκη Πρέσπας πρόκειται να υλοποιήσει εντός του 2021 δύο δράσεις για παιδιά και νέους με θέμα τη φιλαναγνωσία και τη διαφορετικότητα.

Οι δύο παιδαγωγοί, της βιβλιοθήκης, σχεδίασαν δύο συναρπαστικά προγράμματα: το πρώτο, με τίτλο «Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στην ακριτική Πρέσπα», περιλαμβάνει σκυταλοδρομία βιβλίων με στόχο να προωθήσει και να καλλιεργήσει την αναγνωστική σχέση των μαθητών με τα βιβλία. Το δεύτερο, με τίτλο «Εσύ όπως κι εγώ-εξοικείωση των νέων με τη διαφορετικότητα», περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων (διημερίδα, σχολή γονέων εκπαιδευτικές συναντήσεις, καλλιτεχνικό/θεατρικό εργαστήρι) και έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Πρέσπας για μια υγιή στάση απέναντι στο διαφορετικό.

Τα δύο προγράμματα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρεσπών και το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης Poliprespa (www.poliprespa.com), το οποίο υλοποιείται στην περιοχή από τους τοπικούς φορείς και με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Εσύ όπως κι εγώ-εξοικείωση των νέων με τη διαφορετικότητα» θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι στις 28, 29 και 30 Αυγούστου 2021 στον χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης για παιδιά και νέους από 14 έως και 20 ετών. Η εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-Phd, Μάρθα Μαυρίδου, οργανώνει τρεις συναντήσεις με άξονα το βιβλίο της R.JPalacio «Το θαύμα». Η ενδυνάμωση της δημιουργικότητας και της φαντασίας των νέων μέσω του θεατρικού παιχνιδιού με θέμα την εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμού, ρατσισμού, αλλά και η καταπολέμηση των στερεοτύπων είναι ο στόχος του εργαστηρίου.

Όλες οι δράσεις του προγράμματος αποσκοπούν στην αποδοχή της διαφορετικότητας και τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Η αρχή της αλλαγής αυτής θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαπαιδαγώγησης των νέων με καινοτόμες πολιτισμικές δημιουργικές δράσεις με σύμμαχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των Πρεσπών.

Αν μπορείς να αυτοσαρκάζεσαι, αν μπορείς να συγχωρείς, αν αγαπάς τους φίλους, που εσύ επιλέγεις να αγαπάς, αν βλέπεις ομορφιά εκεί που δεν την βλέπουν οι άλλοι, ε, τότε… όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και ένα θαύμα!

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου «Το θαύμα», R.JPalacio)

*Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας είναι απαραίτητη η προεγγραφή/δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και η χρήση μάσκας προστασίας.

Δηλώσεις συμμετοχής/ πληροφορίες:

-Δημοτική βιβλιοθήκη Πρεσπών τηλ.: 2385052015

-Δήμητρα Ιωαννίδου κιν.: 6980561366

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*