ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : ” Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ “

Την Πέμπτη 5 Μαίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Επετειακή Εσπερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών ( ΕΛΙΣΜΕ ) , με θέμα ” Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ” σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου. Την Εσπερίδα συντόνισε ο Αντιπτέραρχος κ. Θεόδωρος Γιανιτσόπουλος. Ομιλητές ήταν οι Δρ.Κωνσταντίνος Φωτιάδης, η Δρ. Άννα Κωνσταντινίδου,  η κ. Γιώτα Ιωακειμίδου και ο κ.Σάββας Καλεντερίδης. Τον Δήμο Αμυνταίου εκπροσώπησαν ο Σύλλογος της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων, η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα, ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας, ο Ποντιακός Σύλλογος Βεγόρας Η ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ, ο Ποντιακός Σύλλογος Μιανιακίου Η ΑΜΑΣΕΙΑ, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Φαραγγίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμνοχωρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανού.

 

Η διοργάνωση της σημαντικής αυτής Επετειακής Εσπερίδας αποτελεί πράξη καθήκοντος και απόδοσης τιμής και μνήμης προς όλους τους Έλληνες του Πόντου, που χάθηκαν ξεριζωμένοι από την Πατρίδα, όταν στις 19 Μαΐου 1919, αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό του Πόντου, ο Μουσταφά Κεμάλ πάτησε το πόδι του στη Σαμψούντα και ξεκίνησε και τυπικά την τελευταία και πιο άγρια φάση του σχεδίου της Γενοκτονίας τους.

Η εκδήλωση έδωσε τη σημαντική ευκαιρία να τιμήσουμε με τη συμμετοχή μας, τη μνήμη των προγόνων μας.

Η Εσπερίδα, πραγματοποιήθηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα  ΖΟΟΜ και ταυτόχρονα παρουσιάστηκε  μέσα από το κανάλι του You Tube του Δήμου Αμυνταίου. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=0cxf_k5pXng

https://www.youtube.com/watch?v=j19EwcR1Qak

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*