Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας

Η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, πραγματοποίησε ομιλία σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας για την «Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Τροποποίησης και Κωδικοποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.” – Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Συμφωνίας Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.”».

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο υψίστης σπουδαιότητας, καθώς αφορά σε δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, καθοριστικούς για την εξωστρέφεια και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Μαρία Αντωνίου, τονίζοντας πως “πάγια τακτική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι να μιλούμε δια των πράξεων, με απτά αποτελέσματα, κι όχι δια των λόγων του αέρα: Παράδειγμα ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, που μπορεί να λειτουργήσει ως καλή πρακτική για το ποια θα είναι η πορεία ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας μετά τη Σύμβαση Παραχώρησης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πουλά κανένα λιμάνι γιατί τα λιμάνια αποτελούν δημόσιο αγαθό. Δεν πωλούνται οι υποδομές των λιμανιών! Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας περιουσίας. Αυτό που εκχωρείται είναι η διαχείριση”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*