Ο Δήμος Αμυνταίου, φωταγωγεί συμβολικά το Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού, ενώ υπολογίζεται οτι 1 στις 7 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει τη συγκεκριμένη νόσο σε κάποια φάση της ζωής της.

Ωστόσο, οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Ο Δήμος Αμυνταίου, φωταγωγεί συμβολικά το Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου με το χαρακτηριστικό χρώμα ΡΟΖ, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής για όλες τις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με την ασθένεια και βγήκαν νικήτριες, αλλά και για όλες εκείνες που δεν είναι πια μαζί μας. Η συγκεκριμένη συμβολική πράξη στοχεύει να υπενθυμίσει σε όλους πως η ΠΡΟΛΗΨΗ και η έγκαιρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ της νόσου μπορούν να σώσουν ζωές.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*