Πέτη Πέρκα: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους μηχανικούς»

Τα προβλήματα που υπάρχουν με τις επικουρικές συντάξεις των μηχανικών αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης 7 Βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Πέτης Πέρκα.

Υπογραμμίζουν ότι, παρά το πρόσφατο διθυραμβικό δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ, το οποίο αναφέρεται στην έκδοση 11.000 εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και στο ότι έχει πλέον μειωθεί ο χρόνος αναμονής στο ελάχιστο, μηχανικοί υποψήφιοι για λήψη επικουρικής σύνταξης, έχουν διαφορετική ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ.

Ενημερώθηκαν συγκεκριμένα ότι εκκρεμούν 18.000 επικουρικές συντάξεις μηχανικών, ενώ οι αιτήσεις που ελέγχονται σήμερα είναι του πρώτου τετραμήνου του 2020.

Με βάση τα παραπάνω, η Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό πόσες συντάξεις μηχανικών έχουν εκδοθεί, πόσες αιτήσεις εκκρεμούν και πότε προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν, όπως επίσης και το ύψος των χορηγούμενων επικουρικών συντάξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*