Παρουσίαση του βιβλίου της εικαστικού Μαρίας Χατζηλάμπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου η παρουσίαση του βιβλίου της εικαστικού Μαρίας Χατζηλάμπου με τίτλο «Χρωματιστά Τραπέζια σε Καμβά», στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το μικρό βιβλίο τέχνης «Χρωματιστά τραπέζια σε καμβά» της εικαστικού Μαρίας Χατζηλάμπου, έχει πρόθεση να λειτουργήσει ως αφορμή, για τον αναγνώστη που επιθυμεί να συναντηθεί με τη «νόστιμη» πλευρά της Νεκρής φύσης. Εικόνες και κείμενα διατάσσονται «εργονομικά», με λόγο απλό και άμεσο που ρέει όπως τα αλλεπάλληλα πιάτα ενός επίσημου γεύματος. Στην πορεία ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο δομείται το περιεχόμενο, εκτός από την ανάλυση των έργων σε σχέση με τις υλικές και πνευματικές συνθήκες της εποχής τους, καλεί τον ίδιο τον αναγνώστη να αφήσει την παθητική θέση του απλού θεατή της εικαστικής πράξης και να αναλάβει ο ίδιος το ρόλο ενός καλλιτέχνη.

Για το βιβλίο μίλησαν η εικαστικός Σεβαστή Ιντζέ, η ιστορικός τέχνης Χριστίνα Ματιάκη και η συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Βαγγέλης Νάστος, εκπρόσωπος γραφείου τύπου του Δήμου Αμυνταίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Φωτεινή Τσιναρίδου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Θωμάς Τζήγας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Στέργιος Πανταζής, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξινού Νερού κ. Σαπαρδάνη Ευφροσύνη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Λυπίτκας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*