Στηρίζουμε τις καθαρίστριες και τους καθαριστές για τα δίκαια αιτήματά τους

Το ΕΚΝΚ στηρίζει την απεργία του Σωματείου καθαριστριών και καθαριστών δημοσίων σχολείων Γρεβενών-Καστοριάς και Κοζάνης (16 και 17/5) που επί σειρά ετών έχουν υποστεί πολλαπλή ταλαιπωρία ως «όμηροι» σε μία επισφαλή εργασιακή σχέση, με χαμηλές αμοιβές.

Η στήριξη των αιτημάτων του Σωματείου δεν είναι «υποχρέωση» αλλά μονόδρομος στην προσπάθεια να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις όπου αυτό είναι αναγκαίο και να καθιερωθούν συνθήκες ασφαλείς και προσοδοφόρες.

Περαιτέρω είναι και μία αναγνώριση του εξαιρετικά δύσκολου έργου που επιτελούν οι καθαριστές και οι καθαρίστριες προσφέροντας υπηρεσίες απαραίτητες, δύσκολες με υψηλό δείκτη στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας.

Παρά τα θετικά βήματα του Υπουργείου Εσωτερικών με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις, οι σχολικές καθαρίστριες δυστυχώς αντιμετωπίζονται μέχρι και σήμερα ως «πελατειακές σχέσεις» και ως “λάφυρο” εκλογικών διαδικασιών, από μερίδα του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την συνέχιση των προσπαθειών του αρμοδίου Υπουργείου ώστε με θεσμικό τρόπο να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του συγκεκριμένου κλάδου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*