Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στον κόσμο την SUMMER FANCY FOOD SHOW 2023, στη Νέα Υόρκη στην Αμερική, συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με επιχειρήσεις τροφίμων από όλη την Περιφέρεια

Για πρώτη φορά στα χρονικά η Περιφέρεια με απόφαση του Περιφερειάρχη Γεώργιου Κασαπίδη, θα πάρει μέρος σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια αγορά τροφίμων, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο, της οργανωμένης προσπάθειας ανάπτυξης της εξωστρέφειας της Δυτικής Μακεδονίας που επιχειρεί η Περιφερειακή Αρχή, ενώ παράλληλα με την έκθεση σε ειδικό χώρο εστίασης στη Νέα Υόρκη, πρόκειται να διοργανωθεί εκδήλωση προβολής της Δυτικής Μακεδονίας και των προϊόντων της, με τη συμμετοχή και παρουσία των εκπροσώπων της Περιφέρειας και των επιχειρηματιών της αποστολής, που ανοίγουν τα φτερά τους στις καλύτερες αγορές τροφίμων του κόσμου, γιατί αυτό αξίζει και δικαιούνται οι επιχειρηματίες και τα ποιοτικά προϊόντα της Περιφέρειας.

Στους στόχους της αποστολής, η Περιφερειακή Αρχή συμπεριλαμβάνει την επαφή και γνωριμία με το Δ.Σ του Συλλόγου ιδιοκτητών Ελληνικών εστιατορίων της Νέας Υόρκης που προεδρεύει  ένας Δυτικομακεδόνας.

Το δίκτυο του συλλόγου απαριθμεί περισσότερα από 2,5 χιλιάδες ποιοτικά εστιατόρια που συνεχώς αυξάνονται, ενώ την ίδια στιγμή η Ελληνική κουζίνα με τα προϊόντα της, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην πόλη της Νέας Υόρκης, των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2023, μπαίνει σε εφαρμογή και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, προώθησης αγροτικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας στις αγορές της Αμερικής και του Καναδά, που μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες κατάφερε για πρώτη φορά να πετύχει την έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή αρχή  χρηματοδότησης συνολικού  προϋπολογισμού 2,3 εκατομμύρια ευρώ, για την επόμενη τριετία, προς όφελος των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Την αποστολή χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συνοδεύει η Αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας η κ. Ευφροσύνη Ντιό.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι να επενδύσει στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία δίνοντας την ευκαιρία στους επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας να ανοίξουν δουλειές στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*