Στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Γ. Κασαπίδης

Προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, της πανδημίας και της ψηφιακής μετάβασης στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στις εργασίες του διήμερου, 9ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΕΝΠΕ, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήριο Βόσδου,  τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας Στέργιο Κιάνα και την Αντιπεριφερειάρχη Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό, με κεντρικό θέμα «Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στη Νέα Εποχή».

Στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα βρέθηκε το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας όπως και πολλοί άνθρωποι της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, με την Κυβέρνηση να εκπροσωπούν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης και Γενικοί Γραμματείς.

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τον σύγχρονο ρόλο των Περιφερειών, ενώ την επόμενη μέρα αναπτύχθηκαν τα σημαντικότερα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κύριο στόχο, καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, όπως επίσης και στα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούμε να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις και την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Πριν την έναρξη της δεύτερης θεματικής ενότητας πραγματοποιήθηκε η έγκριση της έκθεσης οικονομικής διαχείρισης (απολογισμού) έτους 2022 της ΕΝΠΕ, με εισηγητή τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ Νικόλαο Παπαγεωργίου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*