Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την εκλογή της νέας Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απηύθυνε τα συγχαρητήριά του προς τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Roberta Metsola.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζει πως «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να έρθουμε πιο κοντά στους πολίτες μας παρέχοντας συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την σύγκλιση και τη συνοχή, την ανεργία και τη φτώχεια, τη διαχείριση της τρομοκρατίας και τις μεταναστευτικές ροές».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου της Βουλής προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας.

Είμαι πεπεισμένος ότι από τη θέση αυτή θα συμβάλλετε κατά τρόπο ουσιαστικό στην ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου ως θεματοφύλακα των δημοκρατικών αξιών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω την βαθιά μου ελπίδα πως η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα θέσει τα θεμέλια για πιο εντατικές προσπάθειες ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να έρθουμε πιο κοντά στους πολίτες μας παρέχοντας συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την σύγκλιση και την συνοχή, την ανεργία και την φτώχεια, την διαχείριση της τρομοκρατίας και τις μεταναστευτικές ροές.

Γνωρίζω πως έχετε παρόμοιες ανησυχίες επί των παραπάνω θεμάτων. Επισημαίνω, επίσης, ότι εκφράσατε την πολιτική σας άποψη για το αδιαίρετο της Ευρώπης που μόνο μία Κύπρος χωρίς στρατεύματα κατοχής της Τουρκίας μπορεί να εξασφαλίσει, γεγονός που πολύ σωστά υπογραμμίσατε στην ομιλία σας επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας. Σας διαβεβαιώ πως ο ελληνικός λαός προσάπτει μεγίστη σημασία στις απόψεις σας ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παρακαλώ δεχθείτε, Ερίτιμη Κυρία Πρόεδρε, την έκφραση της υψηλής εκτιμήσεώς μου».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*