«Συνάντηση και εκπαιδευτική επίσκεψη των εταίρων του έργου FRiDGE σε επιχειρήσεις τροφίμων στο Βελβεντό και στα Λεύκαρα».

Στο πλαίσιο του έργου FRIDGE, το οποίο έχει ως σκοπό να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) στον τομέα των τροφίμων και των ποτών, βελτιώνοντας τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22-23/09/2021 συνάντηση των εταίρων του έργου και εκπαιδευτική επίσκεψη σε τοπικές ΜμΕ.

Η συνάντηση των εταίρων του έργου (από Ουγγαρία, Ρουμανία, Γερμανία, Φινλανδία, Βέλγιο και Ελλάδα) διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και φιλοξενήθηκε στο Βελβεντό (Ξενοδοχείο «Αγνάντι») με στόχο την προώθηση της αποκέντρωσης από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα και της επί τόπου γνωριμίας των εταίρων με τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση εργασίας, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας (Αναπτυξιακός Οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης) κ. Λιάνα Παπατέρπου, επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ΑΝΚΟ και κ. Σπύρος Κελλίδης, στέλεχος του Enterprise Europe Network – Hellas στην ΑΝΚΟ. Παρουσίασαν το Ευρωπαϊκό Δίκτυο  ‘Enterprise Europe Network’ το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα, καθώς και τη συμβολή του στον τομέα της προώθησης της συνεργασίας και συνέργειας ΜμΕ στον τομέα των τροφίμων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε και η πολύ ενδιαφέρουσα  διαχρονική δράση του ΕΕΝ  σε συνεργασίας με τον αναγκαστικό συνεταιρισμό Κρόκου Κοζάνης και την προώθησή του στην παγκόσμια αγορά.

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και παρουσίασε τις εμπειρίες του φορέα του από τη συμμετοχή του σε έργα της ΕΕ και ειδικότερα σχετικά με τον τομέα των τροφίμων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*