ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (Κυριακή 17/10) και

στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις (Τρίτη 19/10) ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ

Από τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΔΕΗ Α.Ε μόνοι  χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες, ο λαός συνολικότερα. Οι υποσχέσεις για χαμηλές τιμές στο ρεύμα ήταν κοροϊδία. Οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, και οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο μεταξύ τους ανταγωνισμός θα έφερνε πιο φθηνά τιμολόγια. Τώρα όλοι ξέρουμε πως το νέο βήμα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε σε συνδυασμό με τις ήδη τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και τις γενικές ανατιμήσεις θα διαμορφώσουν το ρεύμα αλλά και την θέρμανση σε δυσπρόσιτο εμπόρευμα για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και επιδιώκουμε να δώσουμε από κοινού μάχη μαζί με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, μόνιμους, εργολαβικούς, 8μηνίτες ώστε να μην περάσουν τα σχέδια για χειροτέρευση των όρων εργασίας τους. Χωριστά ο καθένας μας είδαμε ότι οι όροι εργασίας χειροτερεύουν για όλους. Μόνο με ενότητα και αγώνα, κοινή πάλη μπορούμε να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοπρεπείς ωράριο εργασίας, αύξηση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς κοκ. Όσα δραματικά βιώνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΔΕΗ ΑΕ, με την απληρωσιά, τα κλεμμένα δώρα, τις απολύσεις, την δουλειά με ημερομηνία λήξης για να κερδίζουν οι μεγαλοεργολάβοι, τα ίδια ακριβώς αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Ο καθένας σήμερα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να διαπιστώσει πως:

1ο Η τεράστια κερδοφορία της ΔΕΗ Α.Ε και τα νέα επενδυτικά της σχέδια, δεν έφεραν θετικές εξελίξεις για όλους, αυτό που προϋποθέτουν και δρομολογούν για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος είναι το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη των λίγων.

2ο Ότι τελικά είτε έχουμε κρίση είτε έχουμε ανάπτυξη,  χαμένοι βγαίνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Η πράσινη ανάπτυξη και ο στόχος της απολιγνιτοποίησης δρομολογείτε από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ώστε να ενισχυθούν με κρατικό χρήμα οι μεγάλες εταιρίες.

3ο Η τεράστια κερδοφορία των εταιριών παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι που μετέτρεψαν το ρεύμα σε ακόμα πιο πανάκριβο εμπόρευμα.

Ως Συνδικάτο διεκδικούμε:

  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ ΑΕ. Να μην κλείσουν ορυχεία και σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό. Μείωση στα τιμολόγια του ρεύματος. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική λαϊκή οικογένεια
  • Κατάργηση του ειδικού φόρους κατανάλωσης και ΦΠΑ για το λαό σε πετρέλαιο, ξύλα, καύσιμα κλπ. Ούτε σκέψη για αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος, για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό, για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρεπείς όρους με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα.

Με όπλο τον αγώνα μας, τη συλλογική δράση και διεκδίκηση και με ασπίδα την ενότητα των εργαζομένων και την ταξική αλληλεγγύη κάνουμε πράξη το «Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*