Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια – ΣΕΕΕΝ Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο της κατασκευής του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 (βλ. Τετάρτη 1.9.21) πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΕΕΝ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης και άλλων συνδικαλιστών στην εταιρία Mitsubishi καθώς επέβαλε  απαγόρευση εισόδου σε εργαζόμενο στο εργοτάξιο ο οποίος δεν έχει πραγματοποιήσει το εμβόλιο.

Ο υπεύθυνος της εταιρίας για να αποφύγει την συνάντηση έφυγε αρκετά νωρίτερα από το εργοτάξιο δηλώνοντας προς τους υπολοίπους εργαζόμενους της εταιρίας πως δεν έχει κάτι να συζητήσει με τα Συνδικάτα, δεν τον ενδιαφέρει η υπόθεση του εργαζομένου και δεν θα ασχοληθεί παραπάνω.

Σε συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρίας απαιτήσαμε να σταματήσουν οι εκβιασμοί, οι απειλές για απόλυση αν δεν εμβολιαστεί ο εργαζόμενος καθώς  και να επιστρέψει στη εργασία του και να του επιτραπεί η είσοδος στο εργοτάξιο καθώς παράνομα επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου .

Ύστερα από την αποφασιστική και ανυποχώρητη στάση του εργαζόμενου και  των σωματείων μας, η εργοδοσία πήρε πίσω τις απειλές για απόλυση και τις αξιώσεις για την πραγματοποίηση καθημερινά pcr test (κόστος τουλάχιστον 50€). Ο εργαζόμενος επέστρεψε κανονικά στην εργασία του τηρώντας τα μέτρα προστασίας που ισχύουν σήμερα όπως άλλωστε ακολουθούσε εξ αρχής καθημερινά.

Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ανάλογα περιστατικά να τα καταγγέλλουν στα σωματεία μας. Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη μέσα από τα σωματεία μας.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, προστασίας στους χώρους δουλειάς κ.α. επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες της στο λαό, μετατρέποντας το εμβόλιο με την υποχρεωτικότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, από μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά πως τα σωματεία μας είναι υπερ του καθολικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πως απαιτούμε να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, παλεύουμε για να γίνονται τα τεστ δωρεάν στους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Δεν θα επιτρέψουμε το εμβόλιο από μέσο προστασίας της δημοσίας υγείας να γίνει όπλο στα  χέρια των μεγάλοεργοδοτών για απολύσεις και για την διαίρεση των εργαζομένων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε καθήκον και υποχρέωση  να αντιδράσουμε για να υπερασπιστούμε εργασιακά δικαιώματα και την υγεία την δικιά μας και των οικογενειών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*