ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους

Δεν είναι ούτε μοιραίο ούτε αναπόφευκτο να καιγόμαστε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και να πνιγόμαστε με τις πρώτες βροχές.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και πρέπει να αναζητηθούν σε μια πολιτική που ασκείται σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της γης, την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.

Είναι μεγάλη υποκρισία οι δηλώσεις του πρωθυπουργού που για όλη αυτή την καταστροφή τα “ρίχνει” όλα στην κλιματική αλλαγή, στα “ακραία” καιρικά φαινόμενα και στην “ατομική” ευθύνη.

Λίγο καιρό νωρίτερα οι κυβερνώντες στις δικαιολογημένες ανησυχίες και παρεμβάσεις εργαζομένων, κατοίκων και Συνδικάτων για τον κίνδυνο πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο δήλωναν με έπαρση ότι “ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος”.

Όμως, όπως δεν μπορούσαν να “γεννήσουν” ΜΕΘ, και λεωφορεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι δεν μπορούν να “γεννήσουν” και πυροσβεστικά. Οι προτεραιότητες του αστικού κράτους καθορίζονται από το πρόγραμμα πώς θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την “πράσινη ανάπτυξη”.

Πώς θα γίνουν ” μπίζνες” στα βουνά και τα δάση για να κονομήσουν οι λίγοι. Οι ανάγκες των πολλών, η ασφάλεια της ζωής τους, των κόπων μιας ζωής θυσιάζονται σε αυτόν το σκοπό. Η οργή είναι μεγάλη. Το κύριο είναι η ανθρώπινη ζωή.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί από το επίκεντρο της συζήτησης και του αγώνα η επόμενη μέρα της ζωής των πληγέντων, των εργαζομένων.

Σε αυτά τα πλαίσια τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης, Εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.Ε.Ν) Δυτικής Μακεδονίας παίρνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας ως αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης αλλά και στα μέλη των σωματείων και σε όλο το λαό της Κοζάνης, για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: Νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

           

            Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου και τις ώρες 19:00 έως 21:00, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*