Σύσκεψη εργασίας για το πρόγραμμα ίδρυσης υποδομών Θυλάκων Καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία

Τις παραδοτέες προτάσεις που αφορούν το επιχειρησιακό σχέδιο, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το νομικό πλαίσιο, ώστε η ίδρυση των τριών Θυλάκων Καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στις Π.Ε Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών να πάρει σάρκα και οστά, συζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες 11 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ Παναγιώτης Γραμμέλης, ο Ερευνητής του ΕΚΕΤΑ Διονύσης Γιαννακόπουλος, ο μελετητής – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Παντελής Κούκος και υπηρεσιακά στελέχη.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη: «Το σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής για τη δημιουργία μιας μεγάλης και εύρωστης Ζώνης Καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία, με τοπικούς Θύλακες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προχωράει με εντατικούς ρυθμούς, σφραγίζοντας έτσι την προσπάθεια μας για επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η προσέλκυση και υποδοχή καινοτόμων επιχειρήσεων και επιστημονικών δραστηριοτήτων με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη της οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*