“Ό λυρικός και λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης” στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Φλώρινας

Ο διακεκριμένος επτανήσιος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης παρουσιάζει στη Φλώρινα το έργο του για λυρικούς και λαϊκούς σολίστ και συμφωνική ορχήστρα με τίτλο «Ο λυρικός & λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης», την Πέμπτη 27 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Νέο Πάρκο.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά φέτος σε μορφή κοντσέρτου – ρεσιτάλ, μία μαγική συνάντηση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη στο πιάνο με τον κορυφαίο σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτη Δημήτρη Λίβανο.

Η συναυλία περιλαμβάνει 30 τραγούδια απ’ τους σπουδαιότερους ποιητικούς κύκλους Ελλήνων ποιητών και στιχουργών που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης και ενώνει το λυρικό και το λαϊκό ύφος με ένα μοναδικό τρόπο σε ενορχήστρωση και επεξεργασία του Π. Μπαρμπάτη, το έργο του οποίου έχει εξυμνήσει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκη.

Σολίστ οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Παντελής Κοντός και Ελένη Δάβου

Λαϊκός ερμηνευτής: Γεράσιμος Ανδρεάτος

Αφήγηση: Κλέλια Χαρίση

Η συναυλία αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας και της Εταιρείας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας (ΕΜΑΕΦ) και εντάσσεται στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023” του Δήμου Φλώρινας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*