12ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΗ ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Επί 11 συναπτά έτη, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ Α.Ε. κατάφεραν, στο πλαίσιο πάντα της άριστης συνεργασίας που χαρακτηρίζει την παράλληλη πορεία μας, να διατηρήσουν ζωντανό έναν θεσμό που ξεκίνησε, δειλά, ως μια απλή αθλητική διοργάνωση και έφθασε να αποτελεί έναν θεσμό γνωστό και αναγνωρισμένο από το Πανελλήνιο.

      Από το 2009 (σταθερά και δυνατά) εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία, φορείς, πλήθος αθλητών και αθλητικών σωματείων επικρότησαν και στήριξαν την από κοινού προσπάθειά μας, σηματοδοτώντας ότι οι «Μνήμες Λιγνίτη» θα καθίσταντο θεσμός γνωστός στο Πανελλήνιο.

Μέχρι στιγμής, όλες οι συνδιοργανώσεις «Μνήμες Λιγνίτη» ξεπέρασαν  κάθε προσδοκία, δικαιώνοντας απολύτως τον αρχικό στόχο: Να καθιερώσουμε μια εκδήλωση, ένα γεγονός που θα τιμά τους λιγνιτωρύχους. Αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτούς που συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν το ίδιο, κάτω από σκληρές, αντίξοες, απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνθήκες. Αυτούς που εργάζονται με ζήλο, αυταπάρνηση και συνέπεια.

Για το 2020 η διοργάνωση «πήρε αναβολή» εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Φέτος, έχοντας πλέον λάβει το «πράσινο φως» βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προκηρύξουμε τον 12ο Αγώνα που είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μετά το «κενό» που άφησε στους ενδιαφερόμενους η περσινή ματαίωση.

Με 11 χρόνια εμπειρίας στις πλάτες μας και με την αγάπη του κόσμου να ανεβάζει τον πήχη της διοργάνωσης, Σπάρτακος και ΔΕΗ αναλαμβάνουμε  τη διοργάνωση του 12ου αγώνα την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση.

 

Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στο Νομό της Κοζάνης (έναν από τους 4 Νομούς της  Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας) και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.

Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη η διάρκεια του έτους. Διαθέτει πλούσιο υδάτινο στοιχείο με τις οκτώ λίμνες της και τα πολλά ποτάμια της, ενώ το υγρό στοιχείο εναλλάσσεται αρμονικά με βραχώδεις όγκους, φαράγγια, θολωτά γεφύρια, δασωμένους λόφους, καθώς και μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικών και εκκλησιαστικών αξιοθέατων. Οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι μοναδικοί προορισμοί, τα ποικίλα και μοναδικά παραδοσιακά γαστρονομικά προϊόντα (τα κρασιά, τα γαλακτοκομικά, τα ζυμαρικά, κ.ο.κ.), αναμφίβολα καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία πρώτη επιλογή προορισμού, ενώ ειδικά η πόλη της Πτολεμαΐδας είναι σε θέση να προσφέρει άριστες συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας στον οποιοδήποτε θελήσει να την επισκεφθεί.

 

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

 

 Η συμμετοχή των δρομέων είναι δυνατή ΜΟΝΟΝ με: Πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης,  Rapid test εντός του 24ωρου πριν τον αγώνα ή PCR test εντός του 48ώρου πριν τον αγώνα.

Για τις ηλικίες κάτω των 12 ετών προβλέπεται αρνητικό αποτέλεσμα από  self test που θα διατεθεί από τους διοργανωτές και θα διενεργηθεί από νοσηλευτικό προσωπικό πριν τον αγώνα.

 

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 Km και το Λαϊκό Δρόμο  5Km Ανδρών – Γυναικών.

 

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση:

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12/9/2021. Τόπος διεξαγωγής : Πτολεμαΐδα  Π.Ε. Κοζάνης.
  • Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών.
  • 5 Km Λαϊκός Δρόμος ανδρών – γυναικών γενική κατάταξη.
  • Είδος αγώνα: Άσφαλτος.
  • Υψόμετρο: 600μ.
  • Ώρα 7:30 π.μ. ταυτοποίηση αθλητών στο σημείο τερματισμού ¨Μνήμες Λιγνίτη¨.
  • Ώρα 09:00 π.μ. μεταφορά με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης.
  • Ώρα 10:30 π.μ επιμνημόσυνη δέηση για τους θανόντες συναδέλφους.
  • Ώρα 11:00 π.μ. εκκίνηση Αγώνα Δρόμου.
  • Με την πάροδο 2 ωρών από την εκκίνηση, ο αγώνας θεωρείται περατωθής.

 

Τερματισμός – Βραβεύσεις

 

Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά τον τερματισμό των τριών πρώτων κάθε κατηγορίας σε ειδικό χώρο που  θα οργανωθεί στο σημείο του πάρκου «Μνήμες Λιγνίτη» και παρουσία μόνον των απολύτως απαραίτητων ατόμων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*