2ο πανελλαδικό βραβείο στο Δήμο Κοζάνης για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2020»

Το δεύτερο Πανελλαδικό βραβείο για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2020», απονεμήθηκε στο Δήμο Κοζάνης, σε τελετή που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Δήμος Κοζάνης, συγκέντρωσε τη 2η υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές, στην κατηγορία των μεγάλων Δήμων της χώρας, υλοποιώντας ψηφιακές αλλά και δια ζώσης δράσεις, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την πράσινη μετακίνηση.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος ανέφερε πως «Η περιοχή μας μεταβαίνει σε ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, με την κινητικότητα αποτελεί πολιτική μας επιλογή. Στο Δήμο Κοζάνης διεκδικούμε την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030, συμβαδίζοντας απολύτως με τις ευρωπαϊκές πολιτικές».

Σημειώνεται, ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*