47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

ήμερα, συμπληρώνονται 47 χρόνια από την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ και σήμερα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η διαδρομή του κόμματός μας, είναι συνδεδεμένη με την πρόοδο της χώρας και την ευημερία των πολιτών της.

Όσα διατυπώνονται στην ιδρυτική μας διακήρυξη, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν από τον χρόνο και τις εξελίξεις, αλλά αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές, τις αξίες και τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές, για την πλειοψηφία των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών του δυτικού κόσμου.

Όλα αυτά τα χρόνια, η ΝΔ πάλεψε για τις αρχές και τις αξίες που διατυπώνονται στην ιδρυτική της διακήρυξη και κυρίως, τις εφάρμοσε στην πράξη και μάλιστα όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα για την Ελλάδα. Γιατί το κόμμα μας πολλές φορές κλήθηκε να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά».

Κλήθηκε να επουλώσει τις πληγές της χώρας μετά από μια δικτατορία, να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και να ομαλοποιήσει τη δημόσια ζωή και κυρίως, κλήθηκε να δώσει πίσω στους Έλληνες τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Και τα καταφέραμε.

Αυτό το κόμμα διατύπωσε ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους, τη θέση του για τον δυτικό προσανατολισμό της χώρας. Θωράκισε την Ελλάδα και διασφάλισε τη μελλοντική της πρόοδο και ανάπτυξη, υπογράφοντας την ένταξή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Η Ελλάς από σήμερα αποδέχεται οριστικά την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα, διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα», είχε πει ο ιδρυτής μας, Κ. Καραμανλής, την ιστορική εκείνη ημέρα και τα λόγια αυτά χάραξαν μέσα στον χρόνο την ευρωπαϊκή μας πορεία.

Εμείς κληθήκαμε να «ξαναβάλουμε τη χώρα σε ράγες» το 2012, μετά τις καταστροφικές πολιτικές που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση και τα καταφέραμε και πάλι. Και το καλοκαίρι του 2015, η ΝΔ με την ψήφο της, ανέλαβε βαρύ πολιτικό κόστος, αλλά έσωσε τη χώρα από το χείλος του γκρεμού που είχε φθάσει.

Αξίζει, όμως, να σταθούμε σε κάποια σημεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης, που μπορεί να διατυπώθηκαν 47 χρόνια πριν, παραμένουν όμως πιο επίκαιρα από ποτέ, μας κινητοποιούν και κρατάνε τη φλόγα στην καρδιά μας αναμμένη:

Η Νέα Δημοκρατία

  • «Είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της και την Πολιτεία με τους πολίτες της»
  • «Επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση, μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα» και «προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά και ασφαλή βήματα στις νέες και διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες».
  • «Θα υπηρετεί πάντα και μόνον τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέραν και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».
  • «Δεν θα φεισθή κόπων και θυσιών για να καταστήση την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη, με εκσυγχρονισμένες Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να κατοχυρωθεί η ανεξαρτησία της Ελλάδος».
  • «Πιστεύει ότι η Ελλάδα όχι μόνον δικαιούται, αλλά μπορεί να εξασφαλίσει την εξέχουσα θέση και την ευτυχία του λαού της, μέσα στην Ευρώπη, όπου ανήκει».

Σήμερα, δικαιωμένοι από την ιστορία μας, βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο, με τις ίδιες αρχές και αξίες, αλλά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε.

Αποκαθιστώντας τα χαλάσματα της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, οδηγούμε την πατρίδα μας σε πορεία ανάπτυξης, οικονομικής σταθερότητας, ευημερίας, ασφάλειας και διεθνούς κύρους.

Η Ελλάδα, σήμερα, από ουραγός γίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με ιδέες και προτάσεις που υιοθετούνται από τους εταίρους μας.

Από την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας μέχρι τις εξελίξεις για τη «στρατηγική διεύρυνση», η ΝΔ παραμένει η πιο χρήσιμη και φερέγγυα πολιτική δύναμη για την Ελλάδα.

47 χρόνια τώρα, από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, αγωνιζόμαστε ενωμένοι, υπηρετώντας το ίδιο όραμα «για μία υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη», τιμώντας τις αρχές και τις αξίες μας, με θέληση και αποφασιστικότητα, μα πάνω απ’ όλα με αγάπη και υπερηφάνεια για την πατρίδα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*