66 Χρόνια γάμου των συμπατριωτών μας Δημήτρη Παπαδόπουλου (Ψαράδες) και Βασιλικής Γεωργιάδου (Λαιμός)

Η ιστορία αφορά τα 66 χρόνια γάμου των Συμπατριωτών μας, Δημήτριου Παπαδόπουλου ( από Ψαράδες Πρεσπών) και της Βασιλικής Γεωργιάδης (από τον Λαιμό Πρεσπών)!

Η ιστορία τους παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια και, ξεκίνησε στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου και στα λεγόμενα “Παιδιά του Παιδομαζώματος” στην Μακρινή Πολωνία και στην συνέχεια στην Αυστραλία!
 Ο κ. Δημήτρης και η κα Βασιλική, παρότι από κοντινά χωριά στις Πρέσπες, συναντήθηκαν πρώτη φορά στην Πολωνία στις αρχές του ’50, ερωτεύτηκαν με παρέμβαση της… θεάς τύχης και από «άγουρα παιδιά» έφτασαν να γιορτάζουν τα 66 χρόνια γάμου έστω και μακριά από την οικογένειά τους λόγω των lockdownws γάμου .
Υ.Γ.: Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, είναι συγγραφέας ενός βιβλίου στα Αγγλικά με τίτλο “A child’s Odyssey” (= Η οδύσσεια ενός Παιδιού), του οποίου είχα την τιμή να μου στείλει ο συγγραφές, αντίγραφό του σε ηλεκτρονική μορφή! Στο βιβλίο του αυτό,  περιγράφει την συγκλονιστική  ζωή του, αλλά και την Ιστορία της οικογένειάς του με πληροφορίες που ξεκινούν περίπου από το 1850 στα χωριά της Πρέσπας και των γύρω περιοχών!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*