Έκδοση ψηφίσματος μνήμης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τους άτυχους συνανθρώπους μας στο τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, ημέρα και ώρα 18:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου, 167 του Ν. 3852/10, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (τεύχος Α΄55/11.03.2020) και ύστερα από τη με Αριθ. Πρωτ. 34004/28-02-2023 έγγραφη Πρόσκληση της Προέδρου του Π.Σ., συνήλθε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

 Η Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου στην έναρξη της Συνεδρίασης είπε τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

πριν ξεκινήσουμε τη σημερινή μας συνεδρίαση δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην Εθνική τραγωδία των τελευταίων ημερών.

Δεν μπορούμε να μη συμπάσχουμε με το πένθος των τραγικών γονιών και συγγενών των αδικοχαμένων ψυχών ειδικά τόσο νέων.

Δεν μπορούμε να μην προβληματιστούμε ακόμα παραπάνω και εμείς σαν αυτοδιοίκηση με τις ευθύνες που έχουμε, ώστε να προλαβαίνουμε τέτοιες τραγωδίες.

Γιατί δεν είναι μόνο οι κατασκευαστικές υποδομές των μεταφορών, αλλά κυρίως η ασφαλής λειτουργικότητα τους αλλά και η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση.

Γιατί μπορεί το τρένο να θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο μαζικής μεταφοράς, δεν μπορούμε όμως να μην παραδεχτούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν και το πιο παραμελημένο στη χώρα μας.

Κύριε Περιφερειάρχη,

είναι χρέος μας να προβληματιστούμε ακόμα παραπάνω και να φροντίσουμε άμεσα για την ασφάλεια των δικών μας δικτύων κάθε μέσου μεταφοράς με όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και να πιέσουμε φορτικά να κάνουν το ίδιο, όσοι είναι υπεύθυνοι για τα δίκτυα που η διαχείρισή τους δεν υπάγεται στις ευθύνες της Περιφέρειας μας.

Με κάθε κόστος!!!

 Η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω οποιουδήποτε κόστους.

 Καταθέτοντας αυτές τις σκέψεις πιστεύω να συμφωνήσετε όλοι να προβούμε σε ένα ψήφισμα μνήμης για τους άτυχους συνανθρώπους μας και παρηγοριάς στους οικείους τους, αλλά και συμπαράστασης στους τραυματίες αφού, πρώτα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγής, ώστε η μνήμη τους να είναι αιώνια.”

Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής η Πρόεδρος συνέχισε:

Αιώνια τους η μνήμη να μη ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες και βεβαίως να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

Μετά τα παραπάνω το Περιφερειακό Συμβούλιο

Α π ο φ ά σ ι σ ε  ομόφωνα

 την έκδοση ψηφίσματος μνήμης για τους άτυχους συνανθρώπους μας και παρηγοριάς στους οικείους τους που έχει ως εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας συγκλονισμένο από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συμπάσχει στο πένθος των γονιών και συγγενών των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματισμένους.

Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι η μέριμνα για την ασφάλεια για τις μετακινήσεις των Πολιτών και η εξάλειψη των κινδύνων, ώστε ποτέ ξανά να μη ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Τέλος, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Η απόφαση αυτή πήρε α/α 43/23

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*