Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην Ερμούπολη της Σύρου

Η Βουλή των Ελλήνων οργανώνει έκθεση με εικαστικά έργα τέχνης στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Η έκθεση με τίτλο «Από τις φλόγες του Αγώνα. Αθήνα – Ερμούπολη: η αναγέννηση της Ελλάδας»,  άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Κυριακή 8 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σε αυτήν παρουσιάζεται η εθνική Παλιγγενεσία στο πεδίο των εικαστικών τεχνών της απελευθερωμένης Ελλάδας, όπως παραδειγματικά οπτικοποιείται στην Αθήνα και στην Ερμούπολη του Νεοκλασικισμού.

Τα έργα (ελαιογραφίες, υδατογραφίες, χαρακτικά) προέρχονται από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων και την φιλελληνική Συλλογή Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη.

Την επιμέλεια της έκθεσης, που συνοδεύεται από πλήρως εικονογραφημένο κατάλογο, έχει ο Θοδωρής Κουτσογιάννης, έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*