Έλεγχος και από την ΣΔΟΕ για το είδος χρήσης μουσικής (εκπροσωπούμενο ή ελεύθερο)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έκπληξη δημιούργησε  σε πολλούς Συνάδελφους το γεγονός ότι η ΣΔΟΕ ελέγχει το είδος χρήσης μουσικής που χρησιμοποιούμαι (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ).

Πράγματι η ως άνω πράξη του ελεγκτικού φορέα ΣΔΟΕ μας εξέπληξε και τέθηκαν ερωτήματα για το εάν ο ως άνω φορέας νομιμοποιείται.

Προς ΑΠΟΦΥΓΗ δυσάρεστων και εξοντωτικών πρόστιμων, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ το τι υποχρεούται να τηρεί ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ και γενικά ο ΧΡΗΣΤΗΣ μουσικής.

  1. Σαφώς η ΣΔΟΕ νομιμοποιείται να ζητήσει παραστατικά, δηλαδή την άδεια μουσικής του φορέα που χρησιμοποιεί και παραστατικό πληρωμής (τιμολόγιο). Ευνόητο σε όλους μας είναι ότι οι κυρώσεις είναι βαρύτατες όταν δεν υπάρχει τιμολόγιο για την χρήση μουσικής.

Η χρήση μουσικής χωρίς ΑΔΕΙΑ (από τον φορέα που ανήκει η μουσική), σημαίνει κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και επιφέρει ποινές φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και χρηματική ποινή από 2.900€ έως 15.000 ευρώ τούτο προκύπτει από τον Νόμο 2121/1993 άρθρο 66.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*