ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ : Η απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας

Τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το ορόσημο της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο αξιολόγησης S&P, ανέδειξε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Ευρωβουλευτής, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία του κ. José Manuel Campa, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κας Ασημακοπούλου, για τη συμβολή της Ελλάδας στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομική σταθερότητα, όσον αφορά στη μείωση του συστημικού κινδύνου, ο κ. Campa, κάνοντας ειδική αναφορά στα καλά αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τράπεζων, καθώς και στη μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημείωσε ότι και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτά συμβάλλουν στην συνολική σταθερότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*