Για το επίδομα θέρμανσης της τηλεθέρμανσης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Α.1243 /2021 (ΦΕΚ 5298/Β/15-11-2021) “Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2021/2022 και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού” από την φετινή περίοδο επίδομα θέρμανσης δικαιούνται και οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης που πληρούν τα κριτήρια που προβλέπει η απόφαση.

Η αίτηση για να αποκτήσει κάποιος δικαίωμα στο επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας  myθέρμανση της ΑΑΔΕ.

Για την διευκόλυνση των καταναλωτών η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης έχει συνδέσει στην ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα της (www.deyakozanis.gr) και στην στήλη ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, κάτω από την ένδειξη “Επίδομα θέρμανσης” τον σύνδεσμο (link) μέσα απ’ τον οποίο μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα myθέρμανση της ΑΑΔΕ και να καταθέσουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους ζητηθούν.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Τι ισχύει με τους λογαριασμούς τηλεθέρμανσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των λογαριασμών τηλεθέρμανσης, τα 28 χρόνια λειτουργίας της η ΔΕΥΑΚ, κατά πάγια τακτική της, εκδίδει και αποστέλλει προς τους καταναλωτές της τέσσερις λογαριασμούς κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της η περίοδος λειτουργίας της τηλεθέρμανσης ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου και αμέσως μετά λαμβάνονται, όπως είναι φυσικό και επόμενο, οι ενδείξεις κατανάλωσης, προκειμένου να εκδοθούν μέχρι τα μέσα  Ιουλίου οι τελικοί εκκαθαριστικοί λογαριασμοί.

Στην Κ.Υ.Α. όμως που εντάσσει και τους καταναλωτές τηλεθέρμανσης στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αναφέρεται πως οι όποιες αγορές για καύσιμο θέρμανσης που θα γίνουν αποδεκτές, θα είναι αυτές μέχρι και τις 31 Μαρτίου και τα δικαιολογητικά θα μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 15 Απριλίου 2022.

Με βάση αυτή την πρόβλεψη οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης μπορούν να καταθέσουν μόνο δύο λογαριασμούς, τον λογαριασμό ΕΝΑΝΤΙ που εκδίδεται τον Δεκέμβριο και τον πρώτο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ που εκδίδεται τον Φεβρουάριο.

Γι’ αυτό η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έθεσε αμέσως το θέμα στους αρμοδίους ζητώντας τους, ειδικά για τους καταναλωτές τηλεθέρμανσης, να προστεθούν στην Κ.Υ.Α. τα εξής:

Ειδικά για την θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου αποδεικτικά εξόφλησης των αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 15.5.2022.

Το δίκαιο και εύλογο αυτό αίτημα εξετάζεται θετικά και ελπίζουμε πως σύντομα θα δοθεί λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*