Γ. Κασαπίδης: Με την ολοκλήρωση των έργων θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί το κρίσιμο και χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας έπειτα από δέκα χρόνια στασιμότητας

Στην Τ.Κ. Προαστείου Εορδαίας βρέθηκε χθες Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη και τον Πρόεδρο της ΤΚ, Ίτσκο Ιωάννη,  για την παρακολούθηση των εργασιών στο υπό κατασκευή έργο «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Προαστείου και Ασβεστόπετρας και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ασβεστόπετρας και Προαστείου στον κόμβο νότιας εισόδου Πτολεμαΐδας».

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των έργων και σε δηλώσεις του επεσήμανε πως: «Είναι από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα τα οποία γίνονται στην Περιφέρεια. Με την ολοκλήρωση των έργων, θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί το κρίσιμο και χρόνιο πρόβλημα, διαχείρισης λυμάτων στους οικισμούς της Εορδαίας, έπειτα από δέκα χρόνια στασιμότητας, με θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης της λίμνης Βεγορίτιδας».

Ο κ. Κασαπίδης συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού για το υπό κατασκευή έργο, κατέγραψε νέες ιδέες, προτάσεις και σκέψεις για περισσότερες παρεμβάσεις, με στόχο να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα, η παραγωγική διαδικασία και οι υποδομές στην ευρύτερη περιοχή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γυρίζει σελίδα. Υλοποιεί μεγάλα έργα σε συνεργασία με τους Δήμους. Επενδύει σε πράσινες πολιτικές και έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αποδεικνύει πως, όταν υπάρχει βούληση, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και επωφελή για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις,  το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων των Δυτικομακεδόνων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*