Δασταμάνης: «Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, παρά τις βελτιώσεις, αδικεί και πάλι Γρεβενά και Καστοριά»

«Παρά τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν στον νέο αναπτυξιακό νόμο λόγω της απολιγνιτοποίησης, οι ανισότητες μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων στη Δυτική Μακεδονία δυστυχώς παραμένουν καθώς τα ποσοστά των προβλεπόμενων επιδοτήσεων δεν έχουν εξισωθεί όπως θα έπρεπε». Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στην Κοζάνη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Ειδικότερα, ο κ.Δασταμάνης ζήτησε από τον κ.Παπαθανάση να ξαναδεί η Κυβέρνηση το επίμαχο θέμα των ενισχύσεων αφού οι διαφορές στα ποσοστά που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός μεταξύ ενεργειακού λεκανοπεδίου (Κοζάνης-Φλώρινας) και Γρεβενών-Καστοριάς, υποδαυλίζει την έννοια της περιφερειακής συνείδησης και της ισόρροπης ανάπτυξης.

«Συνεπώς, η Δυτική Μακεδονία που πλήττεται εν συνόλω από την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, δεν αντιμετωπίζεται δίκαια και ενιαία από τον νέο αναπτυξιακό νόμο αφού δημιουργούνται και πάλι περιφερειακές ενότητες δύο ταχυτήτων όπου Γρεβενά και Καστοριά είναι ξανά ουραγοί. Επομένως, θα πρέπει να προβλεφθούν άμεσα, ίδια ευνοϊκά επιχειρηματικά κίνητρα και για τις τέσσερις περιφερειακές μας ενότητες διότι τόσο η περιοχή των Γρεβενών όσο και η γειτονική μας Καστοριά πλήρωσαν ακριβά και διαχρονικά την πολιτική του πλασματικού ΑΕΠ λόγω λιγνίτη», τόνισε στο τέλος της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Γρεβενών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*