Δράση καθαρισμού και αποψίλωσης στο 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας

Δράση καθαρισμού και αποψίλωσης πραγματοποιήθηκε στο χώρο πρασίνου του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας, επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η εθελοντική δράση οργανώθηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κας Ιωάννας Χρυσοχοΐδου και των εκπαιδευτικών κ.κ. Μαρίας Βοζινίδου, Αγγελικής Δώριζα, Αλκιβιάδη Καλυβιάνου και Γεωργίας Κοπατσάρη, στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων με θέμα τον Εθελοντισμό και συμμετείχαν περισσότεροι από 80 μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου.

Πριν την εθελοντική εργασία, τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Εθελοντικών Δράσεων κ. Μιχάλη Χάτζιο για την έννοια, την αξία και τα οφέλη του Εθελοντισμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μόλις σε δύο ώρες, με τη φιλότιμη προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών, συγκεντρώθηκαν είκοσι (!) σακούλες με σκουπίδια και χόρτα.

Ο χώρος πρασίνου του σχολείου κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε με την εθελοντική εργασία των παιδιών και είναι έτοιμος για νέες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς.

Συνεχίζουμε…

Πάμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*