Εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Δυτ. Μακεδονίας: Η τοπική διοίκηση σε ρόλο επιταχυντή της αντιλαϊκής πολιτικής

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου και του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας όπου οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ του έθεσαν τα αιτήματα τους.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔ και των εκλογών της ανάδειξης του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Αν κάποιος περίμενε από την πλειοψηφία στην ΠΕΔ να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα του λαού της περιοχής, τα προβλήματα των εργαζόμενων στους δήμους, έπεσε έξω!

Αντί γι’ αυτό οι προτάσεις της ΠΕΔ αποδέχονται το αντιλαϊκό –αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Τοπική Διοίκηση και προωθούν την παραπέρα επιχειρηματική λειτουργία των δήμων.

Αντί να ζητάνε προσλήψεις επιπλέον μονίμου προσωπικού για τις υπηρεσίες που στενάζουν αποδέχονται το υπάρχον πλαίσιο προσλήψεων και προτείνουν περαιτέρω αντιδραστικές μεταβολές, όπως ο περιορισμό της δυνατότητας υπάλληλων να μετακινούνται για λόγους υγείας.

  • Προτείνουν την δημιουργία Δημοτικών Ανώνυμων Εταιρειών για να υπάρχει ευελιξία, όπως λένε, κάτι που θα σηματοδοτήσει την παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.
  • Προωθούν το αφήγημα των ενεργειακών κοινοτήτων, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι η αντιλαϊκή «πράσινη» μετάβαση μπορεί να βρει κερδισμένο το λαό.
  • Προωθούν την καρκινογόνο καύση απορριμμάτων ζητώντας να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το gate fee.

Ούτε κουβέντα για τα παρακρατηθέντα από το κεντρικό κράτος προς τους Δήμους, ούτε κουβέντα για τα υψηλά δημοτικά τέλη κ.α.

Δεν είναι τυχαίο που η διαδικασία εκλογής του νέου Δ.Σ της ΠΕΔ δεν προέβλεπε καμία συζήτηση, για να κρύψει ότι όλοι τους «αριστεροί» και «δεξιοί», «αντιπολιτευόμενοι» και «συμπολιτευόμενοι» υπηρετούν την ίδια στρατηγική της υπεράσπισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την προσαρμογή της τοπικής διοίκησης σε αυτόν τον στόχο.

Αυτό ανέδειξαν και οι εκλογές στην ΚΕΔΕ όπου Κοκκαλιάρης, Ιωαννίδης (για Δ.Σ), Μαλούτας (για εποπτικό) συμμετείχαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο πάρα τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης. Μόνο θετικό της διαδικασίας ότι για πρώτη φορά η Λαϊκή Συσπείρωση εξέλεξε ένα μέλος στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ.

Αν κάτι αποδεικνύεται από όλα αυτά είναι ότι επιβεβαιώνεται η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι  ο ρόλος της εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση είναι η προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου σε επίπεδο δήμων, η ενσωμάτωση λαϊκών δυνάμεων στους στόχους του κεφαλαίου. Ότι βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες και τις ανησυχίες του λαού της περιοχής.

Από την άλλη μεριά οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεχίζουν τον αγώνα μαζί με το λαό στην μάχη για την ικανοποίηση των αναγκών του, όπως κάναμε και στις τελευταίες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 28ης Φλεβάρη. Σε αυτό τον ελπιδοφόρο δρόμο συνεχίζουμε γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

 

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Δυτ. Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*